miercuri, 7 martie 2007

What's for dinner?

Ce delicatese mai putem incerca daca ne-am saturat de sarmale, bors si mamaliga? Pai... serpi, ghreieri, aligatori, gindaci, tarantule, scorpioni, ochi de vaca, testicule sau embrioni de rata fierti moi.
Cam acesta era meniul prezentat aseara intr-un documentar pe Explorer (Bucatarie extrema - ora 23.00). Cind te gindesti ca ai vazut si ai mincat cam tot ce se putea, uite ca vin ei cu meniuri pe care nici nu ti le-ai imaginat. Si-ti mai arata si citiva "ciudati" mincind cu pofta toate aceste delicatese. Majoritatea vietatilor sint moarte si preparate, oarecum.
Dar ce faci cind te trezesti ca acea creatura mica si infioratoare pe care vrei s-o stivesti fuge si devine cina ta? Ce te faci? Nu faci nimic, decit o rontai bine... doar nu ai vrea sa-ti ajunga vie prin stomac.
Totusi, o intrebare... dupa o astfel de cina ai nevoie de ata dentara? Parca nu ai vrea sa iti ramina printre dinti vreun piciorus de tintar sau vreo antena a nu stiu carei insecte tropicale.

Deci, daca aveti nevoie de un meniu mai special, pentru o ocazie mai speciala puteti incerca tarantule crocante, gindaci de Madagascar, sushi cu greieri, viermi in aluat sau embrioni de rata, dar fierti moi, nu oricum.
Si in caz ca meniul acesta nu e pe gustul vostru, m-am mai gindit eu la citeva posibile optiuni. Hai sa incercam picioruse de omida la gratar, asezonate cu papadie proaspata, aripioare crocante de musculita sau gindaci de bucatarie in sos albanez. Yum Yum

P.S. Ce bine ca a venit primavara si incep sa apara gindaceii...

2 comentarii:

Ionela-Cristina spunea...

Ca sa incercam totusi chestii care nu fug din farfurica pina le strapungi cu furculita, hai la mine pe blog! http://cristina-samincatibine.blogspot.com

retete culinare spunea...

n.as putea manca niciodata asa ceva.. ma uimeste faptul ca exista oameni care le considera delicatese.